0537 762 04 27

Sosyal Medyada Biz}

Didim Böcek İlaçlama İBS Haşere

Didim Böcek İlaçlama İBS Haşere

Didim Fare İlaçlama İBS Haşere

İBS Haşere Çözüm Merkezi;

Fare nedir?
Hayvan familyasından memelilerden olan, memeli bir kemirgen olarak anılan hayvan faredir. Farelerin bugüne dek belirlenmiş 16 türü olmakta ve bunlardan en çok insanoğlunun bildiği tür ev faresi türüdür. İlk olarak ortaya çıktıklarında Orta Asya’da yaşamakta olan ev fareleri için günümüz koşullarında dünyanın dört bir yanında yaşadıkları söylenebilmektedir. Ağırlıklı olarak gri renkte, onun haricinde beyaz renkte olan farelerin bilindik öteki türleri de pirinç faresi; tarla faresi, misk faresi ve Amerikan (cep) faresidir.

Farelerin genel özellikleri nelerdir?
Bu hayvanlar için şuanda dünyada bulunan tüm uygun sıcaklıktaki kara parçalarında yaşadıkları yorumu yapılabilir. Fareler çok hızlı çoğalan ve oldukca hızlı hareket edebilen canlılardır. Bu canlıların farklı türlerinin böcek yedikleri, ot yedikleri, sebze ve meyve yedikleri, bitki kökü yedikleri ve tahıllarla beslendikleri söylenebilir. Aralarından güçlü diş ve çene yapısına haiz olan türlerinin yiyecek taşımak ve önündeki engelleri kaldırmak için kullandığı gözlemlenmiştir. Fareler hakkında bilinen ve en dikkat çekici özelliklerden biri ise; fare DNA’sı ile insan DNA’sının aşırı derecede birbirine benziyor oluşudur. Bu özellikleri sebebiyle de insanoğlu için üretilen ürünlerde denek olarak kullanılabilmektedirler.

Farelerin ilginç özellikleri nelerdir?
Farelerin kuyrukları  hemen vücutlarının toplam uzunluğuna eşit olmaktadır.

Farelerin gözleri renkleri seçemez.

Oldukca keskin ve güçlü kulakları vardır. Duyma yetisi çok yüksek olduğundan, insan kulağının algılayamayacağı frekanstaki sesleri kolaylıkla duyabilmektedirler.

Farelerin yeni doğan yavrularının vücutlarında hiç tüy olmaz ve gözleri daha görme yetisine kavuşmamıştır.

Farelerin kulakları da burunları da çok keskin birer algılayıcı olduğu şeklinde, aynı şekilde çok iyi bir yüzücü ve iyi bir tırmanıcı olduğu da söylenebilmektedir. Hatta iyi de birer zıplayıcı olmaları, tek seferde 50 santim şeklinde bir mesafeyi zıplamalarından da anlaşılmaktadır.

Farelerin gün içerisinde uyudukları saatlerin 12 saati geçmiş olduğu bilinmektedir.

Farelerin normalden daha zeki ve kavrama noktası çok daha yüksek hayvanlar oldukları, laboratuvar deneylerinde kendilerine çözdürülen bulmacalar veya kendi kendilerine yolu buldukları labirentlerden belli olmaktadır.

Dişi fare ile Erkek fare çok farklı alanlarda değerlendirme altına da alınabilir. Dişi fare, doğurganlık oranı çok yüksek bir hayvan olduğundan çok sıklıkla doğum yapabilmektedir. Örnek verilecek olursa, hamile kalan dişi 3 hafta içerisinde 12 tane yavru doğurmaktadır. Erkek farenin ise dışkılarının kimyasalı ile ilgilenilmektedir. Bu duruma göre, dişi farenin idrarının kimyasal bileşiğinin yanında Erkek farenin idrarındaki kimyasal bileşim 5 farklı içerik barındırmaktadır.

Fare insana zarar verir mi?
Fareler insanlara, günlük rutinde farklı zararlar verebilmektedirler. Örnek verilecek olursa; insanların kapalı alanlarda biriktirdiği ürünlere saldıran, ürünlerin paketlerini yırtarak hepsini yiyen canlılar farelerdir. Aynı şekilde bir evin içerisine girdiklerinde de etrafta olan çoğu eşyayı kemirmekle, her yere tuvaletlerini yapmakla ve bütün virüsleri ortama bırakmakla suçlanmaktadırlar.

Bunun haricinde ev benzer biçimde kapalı ortamlar haricinde bahçelerde ve büyük tarlalarda dolaşan fareler de bu alanlardaki tüm yetiştirilmiş ekinleri, sebzeleri ve meyveleri yiyerek hasata çok büyük zarar verebilmektedirler. Çiftçilerin farelere olan düşmanlığı bu sebeptendir.

Fareler hakkında en ürkütücü gerçek ise, çok aç kaldıklarında insanoğlunun bulundukları bir ortama girerlerse; insanları uyandırmadan kulaklarını, parmaklarını üfleyerek yani uyuşturarak kemirmeleri ve hem görüntü olarak hem de mikrop yuvası olarak çok kötü bir şey ortaya çıkarttıkları bilinmektedir.

06 Şubat 2019
1.927 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


× WhatSapp Destek Hattı